Dagens oppskrift kommer fra min gode venn Frode, og beskriver en lettlaget og trivelig fruktkake han pleier å bake både før jul og i romjulen. Så ofte som mulig, faktisk.

Kaken er glutenfri.

1 dl sukker
4 egg
2 dl tørket frukt
1 ts salt
1 dl farin
4 ms (måleskjeer) sitronsaft
Nøtter
2 l Cognac

Ta frem en mellomstor bolle. Smak på Cognacen for å forsikre deg om at denne er god. Hell den gjerne i et desilitermål og drikk.

Repeteres.

Sett på el-vispen.

Sjekk igjen Cognacen, om denne holder kvalitet. Bland 1 dl smør i bollen, legg til 1 måleskje sukker og visp dette sammen. Sjekk om Cognacen står seg ved å tømme i deg enda et desilitermål.

Schteng av el-vispen.

Knekk to høner og schleng disse i bollen, sammen med all den tørkede fjukten??

Smak på Cognacen….
Schett på el-vispen igjen.

Hvis den tørkede fjukten schetter seg fast i bollen, grav den ut med nevene. Smak deretter på Cognacen for å være sikker på at den fremdeles ikke har blitt schemt.

Etterpå schal du sile 2 ss schalt, eller noe schånt? Det er forresten ikke schå nøye.

Schekk Cognacen.

Sil sitronsaften, legg til en mat-sche og så sukker, eller hva faen du måtte ha for hånden.

Schmør ovnen. Vri kakeformen på 220 grader, ikke glem å schteng av el-vispen.

Schleng bollen ut av vinduet, og ssschekk så Cognacen igjen.

Gå og legg deg?

Hvem faen liker fruktkake , uanschett…………

Paal Leveraas on EmailPaal Leveraas on FacebookPaal Leveraas on InstagramPaal Leveraas on LinkedinPaal Leveraas on Twitter
Paal Leveraas
Coach. Skribent. Foredragsholder. @ Leveraas AS
Paal Leveraas er gründer i Leveraas AS, et selskap som jobber med ledere for å utvikle trygghet og selvtillit slik at du raskere kan tre inn i rollen som den lederen du ønsker å være, og som dine medarbeidere, kolleger og ledere trenger at du er.

Alltid på en tirsdag

«Jeg har fått en slags tirsdagsforventning», sa en abonnent. Og ja, Tirsdag morgen er antagelig en smule vanedannende, men gode vaner kan man gjerne legge tll seg. Skaff deg selv en god ukentlig vane i dag — rett i din innboks! Alltid på en tirsdag, men aldri ellers i uka.

Fantastisk! Sjekk mailen din for en ekstra bekreftelse. Så ses vi på tirsdag.

Ukebrevet Tirsdag morgen

Ukebrevet Tirsdag morgen er refleksjoner om lederskap. Hundrevis av abonnenter får det som epostbrev hver tirsdag. Vil du bli med?

Takk for din påmelding. Sjekk din mail for å bekrefte, så ses vi på tirsdag.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This