Dagens oppskrift kommer fra min gode venn Frode, og beskriver en lettlaget og trivelig fruktkake han pleier å bake både før jul og i romjulen. Så ofte som mulig, faktisk.

Kaken er glutenfri.

1 dl sukker
4 egg
2 dl tørket frukt
1 ts salt
1 dl farin
4 ms (måleskjeer) sitronsaft
Nøtter
2 l Cognac

Ta frem en mellomstor bolle. Smak på Cognacen for å forsikre deg om at denne er god. Hell den gjerne i et desilitermål og drikk.

Repeteres.

Sett på el-vispen.

Sjekk igjen Cognacen, om denne holder kvalitet. Bland 1 dl smør i bollen, legg til 1 måleskje sukker og visp dette sammen. Sjekk om Cognacen står seg ved å tømme i deg enda et desilitermål.

Schteng av el-vispen.

Knekk to høner og schleng disse i bollen, sammen med all den tørkede fjukten??

Smak på Cognacen….
Schett på el-vispen igjen.

Hvis den tørkede fjukten schetter seg fast i bollen, grav den ut med nevene. Smak deretter på Cognacen for å være sikker på at den fremdeles ikke har blitt schemt.

Etterpå schal du sile 2 ss schalt, eller noe schånt? Det er forresten ikke schå nøye.

Schekk Cognacen.

Sil sitronsaften, legg til en mat-sche og så sukker, eller hva faen du måtte ha for hånden.

Schmør ovnen. Vri kakeformen på 220 grader, ikke glem å schteng av el-vispen.

Schleng bollen ut av vinduet, og ssschekk så Cognacen igjen.

Gå og legg deg?

Hvem faen liker fruktkake , uanschett…………

Litt klokere hver tirsdag?

Tirsdag morgen som ukebrev er en ukentlig mental vitamininnsprøytning rett i din innboks, ofte med en liten ekstra vri spesielt for deg som abonnerer. Her kan du melde deg på. Dette vil kun bli brukt til å sende deg ukebrevet.

Gratulerer! Du står på listen. Ses på tirsdag!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This